Kiksekage

De fleste i min aldersgruppe kan huske kiksekage. En “Treat” når man kom hjem fra skole. Men det var andre tider, og der var ikke noget i vejen med at smide et halvt kilo palmin i sådan en lille kage. For nogle år siden faldt jeg over en opskrift hvor kakao og palmin var skiftet ud med god chokolade og kondenseret mælk. Den er rettet lidt til i løbet af årene så jeg nu har fundet smagen fra skoletiden. Hurtig lavet, men husk den skal stå på køl nogle timer før den er håndtérbar.
Ingredienser Fremgangsmåde


300 g mørk chocolade. F. eks. Los Palmaritos 75%
1 dåse kondenseret mælk
40 g smør
25 vanillekiks
Eventuelt lidt revet appelsinskal eller et skvæt Grand Marnier. Men kun hvis du føler for det.
1

Kom Chokolade, kondenseret mælk og smør i en tykbundet gryde og varm det op ve middel varme. Husk at røre i gryden ofte. Når chokoladen og smørret er smeltet og det er blevet til en tyktflydende creme tager du gryden af varmen.

2

Find en bageform og beklæd den med husholdningsfilm.

3

Start med et lag af chokoladecremen, læg kiks side om side oveni. Derefter creme igen... kiks... og så videre til du mener størrelsen på kagen er rigtig eller du løber tør for en af delene. Du skal huske at slutte med et lag chokoladecreme.

4

Dæk den til og sæt i køleskabet mindst 4 timer, men gerne natten over.

Ingredients

 300 g mørk chocolade. F. eks. Los Palmaritos 75%
 1 dåse kondenseret mælk
 40 g smør
 25 vanillekiks
 Eventuelt lidt revet appelsinskal eller et skvæt Grand Marnier. Men kun hvis du føler for det.

Directions

1

Kom Chokolade, kondenseret mælk og smør i en tykbundet gryde og varm det op ve middel varme. Husk at røre i gryden ofte. Når chokoladen og smørret er smeltet og det er blevet til en tyktflydende creme tager du gryden af varmen.

2

Find en bageform og beklæd den med husholdningsfilm.

3

Start med et lag af chokoladecremen, læg kiks side om side oveni. Derefter creme igen... kiks... og så videre til du mener størrelsen på kagen er rigtig eller du løber tør for en af delene. Du skal huske at slutte med et lag chokoladecreme.

4

Dæk den til og sæt i køleskabet mindst 4 timer, men gerne natten over.

Kiksekage