Temperering af Agostoni

Indrømmet, vi kan godt lide de lette løsninger, så vi bruger mikroovnen til at smelte chokolade.

Kom chokoladeknapperne i en velegnet skål (plasticskål som ikke holder på varmen er bedst). Mikroovnen sættes på maksimum og når skålen med chokolade er sat ind, sættes ovnen først til 30 sekunder. Rør godt rundt i chokoladen og så ind i mikroovnen igen i 20-30 sekunder afhængig af mængden, du skal smelte.

Efter en god omrøring af chokoladen, sættes chokoladen i mikroovnen igen 10 sekunder af gangen og god omrøring mellem hver runde. Varm forsigtigt op på denne måde, til chokoladen når den rigtige temperatur. Så kommer jeg 25% chokoladeknapper og rører rundt til al chokoladen er smeltet, og så skal jeg vente til chokoladen er nede på det ønskede antal grader. Til sidst sætter jeg chokoladen i mikroovnen i bare 5-10 sekunder, så den opnår den rigtige arbejdstemperatur. Så er jeg du til at gå i gang!

Mørk chokolade

mørkago
lys

Mælkechokolade

Hvid chokolade

hvid